Vastgoedbeheer Box 3

Huurinkomsten belasting. Een belangrijk onderwerp als je geïnvesteerd hebt of wilt gaan investeren in vastgoed. Wanneer je vastgoed exploiteert, is het namelijk altijd de vraag of de belastingheffing in Box 1, 2 of 3 zal plaatsvinden. Hier heb je als vastgoedbelegger hoge mate van invloed op.

Hoe je zorgt dat jij je vastgoedportefeuille in Box 3 houdt leggen we in dit artikel uit.

  Ontvang direct hoeveel je kunt besparen

  Kies jouw beheermodules

  TechnischFinancieelCommercieelAdministratief

  Vastgoedbeheer in Box 3

  Als vastgoedbelegger is het natuurlijk essentieel dat vastgoed rendeert. Je kunt ervoor kiezen om veel zelf te doen en daarmee kosten te besparen om uiteindelijk een hoger rendement te behalen op je geïnvesteerde vermogen. Let echter op! Dit kan grote financiële gevolgen hebben. Wanneer je te veel dingen zelf doet kan de belastingdienst dit beschouwen als resultaat uit overige werkzaamheden of winst uit onderneming. Dit heeft als consequentie dat je huurinkomsten van Box 3 naar Box 1 verschuiven en je dus inkomstenbelasting moet gaan betalen over je huurinkomsten in plaats van vermogensbelasting. Dit maakt een wereld van verschil, gelet de relatief lage heffing, de hoge voorspelbaarheid van die heffing en het feit dat waardestijgingen niet belast zijn in Box 3.

  Hoe hou ik mijn vastgoedportefeuille in Box 3?

  Als jij je bezig gaat houden met het kopen en verhuren van vastgoed, wil je uiteraard dat dit onder box 3 gaat vallen zodat je huurinkomsten onbelast zijn. Volgens de Belastingdienst is het zo dat wanneer je een pand bezit waar je niet zelf woont, de woning wordt gekenmerkt als een belegging en dus valt in Box 3. Je geeft dan in je belastingaangifte het netto vermogen op van je beleggingspand (dus de WOZ-waarde min de hypotheekschuld).

  Echter is het in de praktijk veel minder zwart/wit. Er kan namelijk sprake zijn van winst uit onderneming of resultaat uit overige werkzaamheden. Hierdoor val je in Box 1, waar niet alleen de (huur)inkomsten progressief worden belast, maar ook de waardeontwikkeling. Het belastingtarief varieert hier van 36,65% tot 51,75% over het hoogste deel van je inkomen. Dit het geval wanneer het rendabel maken van vermogen op een wijze gaat die normaal, actief vermogensbeheer te buiten gaat. Een erg grijs gebied, want wat is ‘normaal, actief vermogensbeheer’.

  Hoeveel kun jij besparen?

  Doe nu de besparingscheck om te bepalen hoeveel efficiënter het beheer kan ten opzichte van een traditionele beheerder.

  Met onze handige tool kom jij daar in 2 minuten achter.

  • je gegevens zijn veilig

  besparingscheck

  Waar het in de essentie om draait is hoeveel tijd en werk je steekt in de aankoop, verhuur en verkoop van je beleggingspanden. Als je beleggingspanden aankoopt als belegging en hier verder weinig aan doet is het “normaal vermogensbeheer”. Ga je je echter actief bezig houden met verbouwen of renovatie, het werven van huurders, de administratie en ben je in het bezit van specifieke kennis binnen de onroerendgoedwereld, dan kan er sprake zijn van winst uit onderneming of resultaat uit werkzaamheden. Deze activiteiten leiden namelijk allemaal tot een waardevollere portefeuille. Niet alleen wat betreft bezettingsgraad en hoogte van de huursom maar ook wat betreft tevredenheid van cliënten en de uitstraling van het vastgoed. Hoewel voldoen aan 1 voorwaarde niet voldoende zal zijn om te stellen dat er sprake is van een bedrijf /winst uit onderneming, is toch het risico reëel aanwezig dat de Belastingdienst de aanvullende activiteiten al snel als meer dan ‘normaal, actief vermogensbeheer’ zullen aanmerken.

  Concluderend, om risico te voorkomen, wil je als vastgoedinvesteerder je eigen betrokkenheid en werkzaamheden zoveel mogelijk beperken. Om ervoor te zorgen dat je ook bij meerdere beleggingspanden voor de Belastingdienst in Box 3 blijft vallen, is het verstandig om het vastgoedbeheer uit te besteden. Daarin kan 365 Beheer veel betekenen en meerwaarde aan je portefeuille geven. Het uitbesteden van die activiteiten levert voor jou immers geen werkzaamheden – en dus geen belastingheffing – op.

  Vastgoedbeheer uitbesteden aan 365Beheer

  365 Beheer ontzorgt vastgoedbeleggers met de zorg voor verschillende objecten zoals woningen, studentenhuisvestiging, winkelpanden, kantoren en al het overige bedrijfsonroerendgoed. Voor elke beheeropdracht, klein of groot is een oplossing op maat. Technisch, commercieel of financieel beheer: welke zaken je uit handen geeft, dat kies je helemaal zelf. Als professionele vastgoedbeheerder zorgen wij ervoor dat het beheer van jouw vastgoed optimaal is georganiseerd en onderzoeken wij tevens wat er moet gebeuren om het maximale rendement uit jouw verhuur te halen. Door onze unieke aanpak kunnen wij altijd een efficiënte, snelle en transparante service bieden voor een scherpe prijs.

  Wij regisseren het vastgoed o.a. voor

  vastgoedbeheer
  vastgoedbeheer
  vastgoedbeheer
  vastgoedbeheer
  vastgoedbeheer

  Bel mij terug

  Wil je graag dat wij terugbellen? Vul onderstaand formulier in met een voorkeursdatum en wij nemen contact met je op.